Home

Nering Bögel: hoofdsponsor van VC Fortutas 

Elk jaar organiseert een Fortutas team het Fortutas Feest. En daar lijkt nu ook een mooie stimulans in te zitten. Immers, begin van dit seizoen organiseerden de Recreanten Dames 1 het Fortutas feest. En zij zijn kampioen geworden.

Afgelopen zaterdag organiseerden de Nevobo Dames 1 het Fortutas Feest en ook zij zijn kampioen geworden.  Voor beide teams een geweldige teamprestatie !!!

De huldiging start met de Recreanten Dames 1. Elke speelster wordt naar voren geroepen onder luid applaus en ontvangt een medaille en oorkonde. 

De Recreanten Dames 1 zijn kampioen geworden zonder een wedstrijd te verliezen, 1x werd gelijkgespeeld en alle andere wedstrijden werden gewonnen. Daarmee dus overduidelijk de kampioen in de dames 2e klasse van de liefhebberij competitie. Op 21 maart werd het duidelijk. Want bij deze competitie wordt niet vaak een tussenstand verstrekt dus is het altijd lastig om te bepalen wanneer het kampioenschap behaald is. Maar op 21 maart wonnen de dames met 4-0 en was het onmogelijk voor andere teams om ze nog in te halen. Het kampioenschap was binnen!!

Tenslotte ontvangt de aanvoerder voor het gehele team nog een kampioensschaal en een tegoedbon om met het gehele team een leuke bowlingavond bij Pins en Pints te beleven.

Vervolgens wordt het team Nevobo Dames 1 gehuldigd. Ook deze dames komen onder luid applaus een voor een naar voren en ontvangen een medaille en oorkonde. Ook de beide trainers / coaches worden gehuldigd en ontvangen een speciale attentie.

Het team is kampioen geworden in de 2e klasse van de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) in een zeer spannende competitie. Veel wedstrijden werden er gewonnen, enkele verloren maar op het juiste moment waren jullie goed bij de les. Want op zaterdag 24 maart kon het plotseling al gaan lukken om kampioen te worden. Via de uitslagen in de Nevobo app zagen we dat concurrent Tecona een set had verloren en dat daarmee voor de Fortutas dames een 4-0 overwinning later op die dag voldoende zou zijn om kampioen te worden. Dit vergde wel nog extra berekeningen en bestudering van het wedstrijdreglement. Want wat gebeurt er als twee teams gelijk aantal wedstrijdpunten hebben. Uit het reglement bleek dat de set quotiënt van alle wedstrijden dan bepalend is. Toen die was uitgerekend, rekening houdende met nog een laatste wedstrijd, was het duidelijk. Die 4-0 overwinning in Herten tegen VC Hero was op 24 maart voldoende om zeker te zijn van het kampioenschap. Daarbij was het wel nog erg spannend want de 3e set werd maar nipt met 25-23 gewonnen. Maar met een 25-12 overwinning in de 4e set kon het feest beginnen. Het kampioenschap was binnen!!

Tenslotte ontvangt de aanvoerder voor het gehele team nog een kampioensschaal en een tegoedbon om met het gehele team een leuke bowlingavond bij Pins en Pints te beleven.

Namens de hoofdsponsor Nering Bögel krijgt Richard Jansen het woord. Ook hij brengt zijn felicitaties uit aan de teams en is er trots op de teams in de mooie nieuwe tenues deze mooie prestaties bereiken. Als waardering naar de teams en de vereniging geeft Richard aan dat er nog tenues gaan komen voor trainers / coaches en dat er nog een evenement georganiseerd zal worden voor de gehele vereniging.

Tenslotte rond wethouder Carla Dieteren deze mooie avond af met enkele slotwoorden en wordt er een foto gemaakt met alle kampioenen. Aansluitend worden de kampioenen persoonlijk gefeliciteerd door alle ruim 50 aanwezigen.